Google+ Vermogensbeheer vergelijken - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Vermogensbeheer vergelijken

Op vrijdag sloten de beurzen de week af, maar ook de maand. Tot en met donderdag waren de beurzen eigenlijk niet van hun plaats gekomen. Maar op dag basis zagen we grote uitslagen. Maandag bleven we dicht bij huis, net zoals dinsdag. Maar woensdag doken de indexen met 0,5% naar beneden, om donderdag weer met ruim 0,7% te herstellen. Alles hing dus af van de vrijdag en dat werd een teleurstelling. De Dow-Jones moest bijna 1% verlies noteren en ook de andere beurzen doken in het rood en daarmee ging ook de week verloren. Voor de week verloor de Dow-Jones 1,1%. De Nasdaq deed het iets beter met een verlies van 0,6% en de S&P 500 verloor 0,4%. Voor de maand januari verloor de Nasdaq 1,7%. De S&P 500 verloor voor de maand 3,6% en de Dow-Jones verloor 5,3%. Op de beurs is een gezegde dat als volgt gaat: zoals de maand januari gaat, gaat de rest van het jaar. Moeten we ons nu zorgen maken? Wij denken van niet. In de afgelopen week ging veel aandacht uit naar problemen in de valuta hoek. Argentinië, Turkije en Zuid-Afrika kregen het moeilijk om hun valuta stabiel te houden. Men moest alle zeilen bijzetten om hun valuta te beschermen. Maar deze landen zijn nu niet de grote handelspartners van Amerika. De beurzen zochten naar een reden om de koersen lager te zetten. Niet een probleem. Gewoon een pauze. De rente op obligaties is inderdaad aardig terug gelopen, maar het goud is niet gestegen. Iets wat eigenlijk wel had gemoeten. Dat geeft ons reden genoeg om te voorspellen dat als de rust op de aandelenmarkten terug komt, fors afscheid genomen gaat worden van goud. De Amerikaanse markt wordt niet geraakt door de problemen in de opkomende markten. Dat we dus toch naar beneden gaan, is meer omdat de beurzen te lang omhoog zijn gegaan, zonder een pauze te hebben gehad. Een prima koopmoment dus!
Wij vinden het grappig dat mensen een stijging van ruim 20% op de beurzen in een jaar normaal vinden, maar in “paniek” gaan als de beurzen met 5% zakken. Wij zien deze pauze als een mooi koopmoment. Het is nog steeds druk met kwartaalcijfers. In de komende week komen er 85 bedrijven uit de S&P 500 met hun kwartaalcijfers. Dit is waar onze aandacht naar uitgaat. Het fonds welke ons intrigeert komt woensdag met de cijfers naar buiten, namelijk Twitter (TWTR). In navolging van Facebook (FB) die geweldige cijfers naar buiten bracht afgelopen donderdag, is Twitter ook fors opgelopen. Het is gerekend naar koers/winst (verlies) verhouding het duurste aandeel van de beurs. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar men moet wel met fantastische cijfers komen, wil de huidige waardering stand kunnen houden. Wij zijn dan ook zeer voorzichtig. Verder komen er vrijdag cijfers naar buiten over hoeveel mensen er aan het werk zijn. Deze cijfers zijn van grote invloed op de beslissingen van de FED. Afgelopen woensdag maakte de FED bekend dat men wederom de steun zal gaan afbouwen met $10 miljard per maand. De steun die men nu nog “maar” geeft is dus $65 miljard per maand. Maar goede cijfers voor de werkgelegenheid kan ervoor zorgen dat de FED nog verder de kraan dicht draait. Eigenlijk is dit een prima teken, want dan kan de economie dus zonder de overheidssteun. Dat is dan negatief voor goud, dus ook hier zijn wij zeer voorzichtig mee. De reden dat goud de afgelopen paar weken niet fors is gedaald, komt door de daling van de aandelenbeurzen. Men vlucht dan snel in goud en obligaties. De rente op obligaties is inderdaad aardig terug gelopen, maar het goud is niet gestegen. Iets wat eigenlijk wel had gemoeten. Dat geeft ons reden genoeg om te voorspellen dat als de rust op de aandelenmarkten terug komt, fors afscheid genomen gaat worden van goud. De Amerikaanse markt wordt niet geraakt door de problemen in de opkomende markten. Dat we dus toch naar beneden gaan, is meer omdat de beurzen te lang omhoog zijn gegaan, zonder een pauze te hebben gehad. Een prima koopmoment dus!

bron: kaatvermogensbeheer

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved