Google+ De Financiële markt - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

De Financiële markt

We hebben het vaak over de financiële markt. We kennen allemaal de begrippen zoals leningen, aandelen, beleggen en investeren en we beklagen ons vaak over de recessie. Maar wat houdt die financiële markt nu precies in? En hoe wordt er toezicht gehouden op die markt? Voor iedereen die graag een rol wil spelen binnen de markt, door middel van beleggen in obligaties of handelen in aandelen, is een beetje basis kennis van groot belang. Daarom hebben wij van Oranje VM wat informatie op een rijtje gezet, zodat u na het lezen van dit stuk ook weet waar u aan toe bent en een betere invulling kan geven aan uw rol als belegger. Het is erg lastig om een geschikte definitie te geven van de financiële markt aangezien deze zo breed is. Over het algemeen verstaan we hieronder echter een mechanisme dat mensen de kans geeft om financiële zekerheden, grondstoffen en andere zaken van waarde uit te wisselen tegen transactiekosten en prijzen die worden bepaald door verwachtingen van beleggers. Het uiteindelijke doel voor het individu is natuurlijk om financiële voordelen te halen uit deze uitwisseling.

Wel of geen toezicht?

Al eeuwenlang heerst er een debat onder economen over toezicht op de financiële markt. Sommige zijn fel tegen op toezicht houden over en het beïnvloeden van de markt aangezien zij geloven dat dit alleen maar voor corruptie en vervuiling zorgt. Zij menen dat de financiële markt zichzelf reguleert en dus geen invloed van buitenaf vereist. In de jaren 80 was dit een populaire visie en dereguleerde veel westerse overheden hun economieën. Andere economen denken juist dat de markt per definitie financiële winnaars en verliezers creëert. Zij vinden dat de overheid de financiële markt moet controleren en ervoor zorgen dat iedereen een eerlijke kans maakt op financiële voordelen als gevolg van handel.

De functie van de AFM

In Nederland hebben wij sinds 2002 de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit is een zelfstandig bestuursorgaan, wat wil zeggen dat er geen directe verantwoordelijkheid is vanuit het Ministerie van Financiën. De AFM houdt gedragstoezicht op de Nederlandse financiële markt. De hoofdtaak bestaat uit het bevorderen en het waken voor het vertrouwen van de markt in zichzelf. In het verleden hebben we immers gezien dat het verlies van dit vertrouwen desastreuze gevolgen kan hebben. Daarom is het dus belangrijk dat we een instelling hebben om toezicht te houden over het handelen van onder meer financiële dienstverleners, beurzen bemiddelaars en accountants. Dit helpt om ervoor te zorgen dat we een stabiele en dus betrouwbare markt hebben in Nederland.

Oranje VM en de financiële markt

Wij zijn natuurlijk ook actief op de financiële markt. Oprichter en Algemeen Directeur Frank Jong had al ruim 20 jaar ervaring in het wereldje voordat hij Oranje VM startte. Onze werknemers hebben allemaal uitgebreide kennis over de beurs en de financiële markt. Zij zullen u dus allemaal kunnen helpen bij al uw vragen hierover. Daarnaast kunnen wij u helpen wanneer u van plan bent te beleggen of te investeren. Door middel van onze vermogensscan kunt u gemakkelijk zien welke vermogensbeheerder goed geschikt zou zijn voor uw plannen. Deze scan is natuurlijk objectief, betrouwbaar en geheel kosteloos en vrijblijvend.

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved