Google+ Wat is rendement? - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Wat is rendement?

Het rendement is een cruciaal begrip binnen de beleggingswereld. Of u nu investeert in obligaties of belegt in aandelen, u wordt altijd met rendement geconfronteerd en u wilt natuurlijk altijd dat dit u iets oplevert. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Rendement is het bedrag dat uw vermogen u heeft opgeleverd op een bepaald meetpunt. Wanneer u belegt, moet u natuurlijk altijd investeren of beleggen op een zeker moment. Dan kunt u uzelf op een willekeurig moment de vraag stellen: wat heeft het belegde vermogen nu eigenlijk opgebracht? Het is natuurlijk wenselijk dat dit bedrag hoger ligt dan het belegde vermogen, want dit betekent dat u winst maakt en aan uw belegging verdient. Helaas is dat echter niet altijd het geval. Bovendien is het niet altijd zo eenvoudig om te berekenen hoeveel het belegde vermogen nu heeft opgeleverd en wat het rendement precies is, aangezien de rendementsberekeningen aan allerlei factoren gebonden zijn.

De rendementsberekening

Stel bijvoorbeeld dat u op 1 januari van dit jaar een vermogen heeft van 100 euro en op 1 januari over een jaar een vermogen hebt van 105 euro. U kunt het rendement dan eenvoudig berekenen door middel van de volgende som: (105-100) / 100 = 0,05. Uw vermogen is dan dus met 5% gestegen. Dit geeft echter geen inzicht van tussentijdse wijzigingen. Het is echter van groot belang om het rendement zo nauwkeurig mogelijk weer te geven, dit biedt immers inzicht op het succes van een bepaalde investering. Vermogensbeheerders zullen dan ook altijd hun best doen om dit zo duidelijk mogelijk te maken. Zij doen dit bijvoorbeeld door iedere maand of iedere drie maanden een uitgebreid rapport uit te brengen nadat zij alle rendementen hebben gemeten en bepaald. Over langere perioden worden de rendementen dan samengesteld met behulp van de zogenaamde geometric rate of return, dat vrij goed het rendement kan bepalen, maar uiteindelijk slechts twee punten in acht kan nemen.

Tips voor een succesvolle belegging

Aangezien het zo belangrijk voor een investering is, is het ook goed om te weten hoe u nu een positief rendement uit uw beleggingen haalt. Uiteindelijk heeft iedere investering een risico factor en zal u nooit zeker kunnen zijn dat u geld zal verdienen aan uw belegging. U kunt echter wel proberen zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn om de risico’s zo klein mogelijk te maken. Ook kunt u naar een vermogensbeheerder stappen die u zal helpen bij het maken van de juiste keuzes en om uw geld op de juiste manier te investeren. Zorg echter wel dat u een professionele en betrouwbare vermogensbeheerder voor u hebt, want u kunt niet iedereen met uw geld vertrouwen.

Oranje VM en uw rendement

Wij van Oranje VM willen u graag bijstaan in het vinden van de vermogensbeheerder die het beste past bij uw wensen. Daarom bieden wij kosteloos en vrijblijvend een vermogensscan aan die u zal koppelen aan de beste beheerder. Wij hebben alle beheerders van te voren aan een uitgebreide selectie onderworpen en slechts de beste en meest betrouwbare beheerders gekozen. Uw weg naar rendement en opbrengsten begint dus bij de vermogensscan van Oranje VM.

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved