Google+ OranjeVM top 10 ergernissen - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

OranjeVM top 10 ergernissen

Oranje Vermogensmanagement  heeft een selectie gemaakt van de meest gehoorde ergernissen aan beleggen bij grootbanken en menig vermogensbeheerder.

Top 10 van veel gehoorde ergernissen bij banken en vermogensbeheerders

 1.    Te weinig contact: Tijdens kennismakingsgesprekken wordt gezegd dat u periodiek op de hoogte wordt gehouden en dat u uw adviseur een klankboord is. Helaas houden zich maar weinig adviseurs aan deze beloftes. 

2.    Weinig of onduidelijke uitleg over gekozen belegging: Uw beleggingsportefeuille bestaat uit een hele hoop regels, dure optie constructies en een aantal exotische namen.  Weet u wat al die codes en namen betekenen?  Wel zo handig toch, het is uw geld. 

3.    Verborgen kosten: Aankoop en verkoop kosten zijn normaal maar hoe hoog mogen ze zijn? Veel beleggers weten niet wat voor kosten er allemaal gemaakt worden, vaak krijgt u er niet eens een rekening van maar worden ze verrekend met het rendement. Wees dus oplettend!

 4.    Vaak wisseling van de wacht: Het verloop, met name bij banken is zeer groot. Tot ergernis van veel trouwe beleggers, krijgt men regelmatig een nieuwe accountmanager of adviseur voorgeschoteld. Vindt u het ook belangrijk dat uw adviseur weet wat u wilt? En wilt u zich niet opnieuw elk jaar hoeven voorstellen? 

5.    Te weinig kennis of niet deskundig: Bij veel partijen worden de beleggingen niet door uw adviseur of accountmanager gedaan. Ze lezen als het ware een menukaart op. Zeer onprettig als u een inhoudelijke vraag heeft. Het komt het uiteindelijke resultaat ook niet ten goede! 

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Gratis Vermogensscan

6.    Veel eigen producten en huisfondsen: Nog steeds bestaan veel beleggingsportefeuilles van zowel banken als vermogens uit eigen producten en huisfondsen. U kunt van ons aannemen, uitzonderingen daargelaten dat deze erin zitten omdat vooral uw adviseur en het bedrijf waar hij voor werkt daar beter van worden.

 7.    Adviseurs luisteren slecht: Bij vragen over uw beleggingen hebben veel adviseurs de neiging om in de verdediging te schieten. Dat terwijl u alleen wilt weten wat de achterliggende gedachte is van een bepaalde beleggingskeuze.

8.    Geen directe lijnen maar 0900 nummers: Dit zegt genoeg,  leuk wachtmuziekje en u wordt doorverbonden. Nog niet de juiste afdeling. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld. Er is echt een groot verschil tussen het draaien van een vast nummer en een 0900 nummer. U wordt toch ook het liefst zo snel mogelijk geholpen? Laat u dus niet afschepen. 

9.    Calimero gevoel  (ik ben te klein voor deze partij): Zowel banken als vermogensbeheerders maken onderscheid in service en vermogen. U krijgt bij een belegging van bijvoorbeeld 100.000 niet overal dezelfde kwaliteit dienstverlening. Veel beleggers weten dit niet maar voelen zich wel te klein bij hun huidige partij. “Bij veel vermogensbeheerders is de service die een bank vanaf 1 miljoen euro biedt al mogelijk vanaf  € 100.000,-” 

10. Keer op keer loze beloftes en tegenvallende resultaten: Een slecht beursjaar kan iedereen overkomen. Maar vallen de resultaten elke keer tegen, zijn ze slechter dan die van uw medebeleggers. Geloof dan niet weer in de belofte dat het volgend jaar beter zal gaan.

Vermogensbeheer vergelijken

Herkent u zichzelf in de bovengenoemde ergernissen en zoekt u een alternatief voor uw huidig vermogensbeheer? Vul de Vermogensscan in, u bent het aan uzelf en uw vermogen verplicht.
Klik hier voor de Gratis Vermogensscan

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved