Google+ Wat zijn obligaties? - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Wat zijn obligaties?

Bent u van plan om geld te gaan investeren op de beurs? Waarschijnlijk heeft u al gehoord over beleggen, investeringen en aandelen. Maar wist u ook dat u geld kunt verdienen door te handelen in obligaties? Een obligatie is niet meer dan een schuldbewijs. Wanneer een onderneming of een overheid een rekening niet kan betalen, zullen zij dit geld elders lenen en over verloop van tijd de lening terug betalen met een bepaald percentage rente. Het bewijs van deze lening heet dus een obligatie. Voor bedrijven is het een alternatief voor een aandeel. Wanneer een bedrijf namelijk niet genoeg geld verdient om de kosten te dekken zijn er twee mogelijkheden om geld te verdienen: ofwel een lening aangaan met een obligatie, of opsplitsen in aandelen en particulieren de rekening laten betalen met hun investeringen. Zodoende zijn obligaties een belangrijk deel van de kapitalistische economie en bestaat er een enorme markt voor. Om geld te kunnen verdienen op die markt, moet u enige kennis van zaken hebben en daarom hebben wij van Oranje VM de informatie over obligaties op een rijtje gezet.

Wat voor obligatie?

Er is een wijd scala aan soorten obligaties. De meest voorkomende obligatie kent een vaste rente over een bepaald bedrag, maar sommige obligaties hanteren een deels of geheel variabele rente. Die rente wordt dan om de zoveel tijd gewijzigd. Er bestaan zelfs obligaties zonder rente, de zogenaamde nulcouponobligaties. Daarnaast zijn er nog meer bijzondere gevallen, zoals perpetuals die eeuwig blijven lopen. Iedere soort obligatie heeft echter te maken met de markt. Er is natuurlijk een primaire markt waar, voornamelijk banken, de leningen uitkeren en zo een obligatie opstellen. Op de secundaire markt kunnen deze obligaties echter verhandeld worden en dat gebeurd dus vaak in de praktijk. Als u het slim speelt en goed op de hoogte bent, dan kunt u veel geld verdienen in de handel op deze secundaire markt.

Voor- en nadelen van handelen in obligaties

Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat een geldschieter besluit dat hij een andere investering wil doen, of dat hij dringend cash nodig heeft en van zijn obligatie af wilt. De koper kan dan dus de obligatie overnemen aangezien hij wel degelijk geld ter beschikking heeft staan en een belegging wil doen. Obligaties kunnen het beste worden gekocht onder pari, wat wil zeggen onder de nominale waarde. Dan kan er immers een grotere opbrengst worden verdiend, maar let wel dat er dan ook een groter risico bestaat op een verzuim van terugbetaling voor de deadline. Uiteindelijk zijn ook obligaties onderhevig aan risico en blijft het hoognodig om geluk en nauwkeurige informatie te hebben om succesvol te zijn in deze financiële markt.

Oranje VM en uw obligatie

Als u geld wilt investeren in een obligatie, is het verstandig om een goede adviseur te nemen. U kunt het beste kiezen voor een vermogensbeheerder die professioneel en eerlijk met uw geld en uw investering om kan gaan. Op onze website kunt u onmiddellijk een vermogensscan doen en uitvinden welke vermogensbeheerder het beste past bij uw wensen. Wij hebben de beheerders aan een uitgebreide selectie onderworpen en bovendien betaalt u niet voor onze diensten. Dus neem snel een kijkje op onze website en neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved