Google+ Ruim 50 geïnteresseerden in Robeco - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Ruim 50 geïnteresseerden in Robeco

Meer dan vijfitg potentiële partijen hebben interesse getoond in Robeco, de vermogensbeheerder uit Rotterdam die afgelopen week verkocht werd aan Orix. Dat stelt een adviseur die betrokken was bij de deal tegenover de Financial Times. Volgens de krant is de ongebruikelijk grote belangstelling een teken dat er in de markt nog altijd veel interesse bestaat om een Europese asset manager te kopen. Dit ondanks de mislukte pogingen van Deutsche Bank om een deel van hun activiteiten te verkopen en van Unicredit om Pioneer Investments van de hand te doen.

Gezond niveau biedingen
‘Er was interesse van over de hele wereld en er was een zeer gezond niveau van biedingen in de eerste rondes’, zei Brad Whitman, co-head fusie en overnames in de financiële sector bij Barclays. Onder de geïnteresseerde partijen waren naar verluidt het Australische Macquarie en het Amerikaanse Affiliated Managers Group, samen met het Europese Permira. Ook een aantal Amerikaanse private-equity investeerders en verschillende Aziatische partijen zouden daar bij horen.

Bonus beperkt
Meer desinvesteringen door Europese banken liggen in de lijn der verwachting, mede als gevolg van nieuwe Europese regelgeving op het gebied van beloningsbeleid bij banken. Hierdoor mag de bonus waarschijnlijk niet meer bedragen dan het dubbele van iemands basissalaris. ‘Het verandert wel degelijk iets. De regels voor banken zijn veel strikter dan voor asset managers’, aldus Janis Vitols, director bij de financial institutions group van Barclays tegenover de FT. Volgens Whitman zal de dominante aanwezigheid van banken en verzekeraars hoe dan ook afnemen. ‘De wereldwijde trend is dat asset managers onafhankelijker worden. Ze kunnen minder vertrouwen op het moederbedrijf met betrekking tot de distributie van fondsen.’
De Japanse financiële dienstverlener Orix betaalt Rabobank 1,94 miljard euro voor een belang van 90,01 procent in Robeco.

bron www.fondsnieuws.nl

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved