Google+ Kickbackverbod is feit - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Kickbackverbod is feit

Rabobank is blij dat provisies rondom beleggingsdienstverlening per 1 januari 2014 verboden worden.

‘Het verbod is een waterscheiding tussen het oude transactie- en productgedreven private banking en het nieuw private banking waarin het vermogensbehoud of de vermogensopbouw van klanten centraal staat.’

Dat zegt hoofd Private Banking Pim Mol van de Rabobank in gesprek met Fondsnieuws.
Rabobank is een van de partijen die zoals donderdag bekend werd een herenakkoord met toezichthouder AFM heeft gesloten. Daarin verplicht de bank zich dat zij ook zonder wettelijke basis per 1 januari geen distributievergoedingen van fondshuizen meer zal aannemen.

Lessen geleerd
‘Met dit akkoord willen wij laten zien, dat we het anders gaan doen. Ook wij hebben onze lessen geleerd’, aldus Mol. Hij vertelt dat er met alle voorbereidingen twee jaar aan het akkoord gewerkt is.
Vlak nadat Fondsnieuws dit nieuws naar buiten bracht, zei minister Dijsselbloem van Financiën echter dat hij alle provisies rondom beleggingsdienstverlening wel degelijk ook wettelijk gaat verbieden.

Mol zegt absoluut niet het gevoel te hebben door het ministerie te zijn ingehaald. ‘Nee, in tegendeel wij hebben er samen juist altijd bij het ministerie op aangedrongen met wetgeving op dit gebied te komen. Het is erg goed dat er op dit punt een level playing field en duidelijkheid komt voor iedereen. We hebben immers met veel meer partijen te maken dan de banken alleen. Alle fondshuizen en vermogensbeheerders krijgen hiermee te maken.’

Transitie
Mol zegt dat Rabobank al hard bezig is met de transitie naar de nieuwe situatie. ‘We hebben al een heel aantal kickbackvrije fondsen opgenomen in onze portefeuilles en werken al langer met ETFs, waarvan het assortiment is toegenomen.
Als banken niet langer betaald worden door fondshuizen voor het aanbieden van hun fondsen, zullen ze over moeten gaan tot het direct in rekening brengen van hun advieskosten bij klanten.
Mol: ‘Wij zullen met een aantal nieuwe bedieningsconcepten komen, veel simpelere. We weten immers dat het niet per se loont heel veel verschillende soorten producten aan te bieden. De asset allocatie bepaald toch voor 80 tot 90 procent het rendement.’

Profielfondsen en online
Wat de nieuwe bedieningsconcepten betreft moet je volgens Mol onder meer denken aan meer profielfondsen en meer online dienstverlening. De adviseur zal de klant vervolgens veel meer met steun terzijde staan, zegt hij.
Hoe de bedieningsconcepten en de tarifering bij Rabobank er precies uit gaan zien, wil Mol nog niet zeggen. Wel zegt hij dat ook de tarifering simpeler zal worden. ‘Nu beslaat de lijst met al onze tarieven 25 pagina’s, dat worden er een a twee.’
Waarschijnlijk komt er een heel simpele service fee. Mol: ‘Voor adviesklanten verdwijnen in ieder geval de aparte transactiekosten.’

bron www.fondsnieuws.nl

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved