Google+ Pimco somber over vooruitzichten economie - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Pimco somber over vooruitzichten economie

Vermogensbeheerder PIMCO pessimistischer over de economische groei wereldwijd in 2013 dan de consensusverwachtingen.

Dit ondanks lichtpuntjes als de recente aankondigingen van de ECB en het ontluikende herstel van de Amerikaanse huizenmarkt.

Volgens Pimco komt dat omdat de vraag in diverse economische regio’s in de wereld tegelijkertijd afneemt, en omdat politici er nog steeds niet in slagen om het onconventionele monetaire beleid aan te vullen met gecoördineerd begrotingsbeleid en structurele veranderingen.

Problemen ‘Terwijl centrale banken er duidelijk alles aan doen om met monetair beleid de nominale groei te ondersteunen, blijft de coördinatie en de planning van begrotingsbeleid door politici teleurstellend achter’, zegt Patrick Dunnewolt, directeur van PIMCO Benelux.

‘Als structurele veranderingen ondersteund door goed gepland begrotingsbeleid uitblijven, dan vrezen we dat de bruggen die de centrale banken proberen te slaan niet tot de gewenste resultaten zullen leiden. De problemen waarmee de wereldeconomie kampt, kunnen nu eenmaal niet worden opgelost met alleen monetair beleid.’

Onlangs zag Pimco het nog als positief dat de ECB de rol heeft aangenomen van lender of last resort. Daarmee heeft de ECB de eurozone en andere economieën voorzien van de broodnodige ademruimte. Toch zal economische groei in de eurozone in 2013 onbereikbaar blijven.

Verontrustend Bezuinigingen zullen de economische recessie vooral in de minder concurrerende en socio-politiek minder stabiele landen van de eurozone in 2013 verdiepen. PIMCO verwacht dan ook dat de groei in de eurozone in 2013 verder zal dalen tot -1 tot -1,5 procent.

Voor de VS geldt een minder verontrustend vooruitzicht. De Federal Reserve is zijn onconventionele monetaire beleid agressief aan het communiceren en implementeren.

Terwijl het herstel van de totale vraag, de winstniveaus en de werkgelegenheid langzamer verloopt dan menigeen had verwacht, verkeert de Amerikaanse economie in een veel betere toestand dan veel noodlijdende economieën in de eurozone. PIMCO verwacht dat de Amerikaanse economie in 2013 ongeveer 1 procent tot 1,5 procent groeit, zij het met neerwaartse risico’s.

China lijkt een normale conjuncturele vertraging door te maken, maar PIMCO denkt dat er een eind is gekomen aan de periode van makkelijke groei, en dat ook China in een New Normal terechtkomt. Pimco verwacht een groei van 6,5 tot 7 procent.

Ook de rest van de wereld zal volgend jaar minder groeien dan de consensusverwachtingen. PIMCO voorziet dat het wereldwijde bbp 1,5 tot 2,0 procent groeit ten opzichte van 2,2 procent in 2012.

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved