Google+ OranjeVM US Market update - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

OranjeVM US Market update

De goede stijgingen van vrijdag zorgde ervoor dat de verliezen die donderdag op de borden kwamen weer werden ingelopen. Donderdag was de slechtste handelsdag van de afgelopen 10 weken. De Europese Centrale Bank verlaagde de rente met 0,25% naar 0,25%. Dat zorgde ervoor dat de dollar met ruim anderhalve cent kon stijgen. Een sterke dollar is vervelend voor de export in dollars. Daar de prijzen in een andere valuta opeens hoger uitkomen. De beurzen moesten met ruim 1% terug. De Nasdaq zelfs bijna 2%. Maar door sterke cijfers van de werkeloosheid konden de beurzen vrijdag bijna allemaal de verliezen van de vorige dag goed maken. Tot nu toe werd angstig gekeken naar deze cijfers. Want als de werkeloosheid zou afnemen, dan zou de FED wel eens sneller kunnen gaan stoppen met hun stimuleringsmaatregelen. Maar vrijdag was de gedachtegang opeens anders. Namelijk, als de FED dus toch hun maatregelen gaat terugdraaien, dan gaat het goed met de economie. Eigenlijk staat het zo ook in onze economie boeken. Maar de beurzen zijn een beetje verslaafd geraakt aan de lage rente. Door de lage rente is het voor bedrijven goedkoper om geld te lenen, voor bijvoorbeeld uitbreidingen. Dat zorgt op zijn beurt weer voor groei. Nu hoort de rente historisch gezien tussen de 3% en 5% te liggen. Dus 0,25% is extreem laag. We zullen dus weer moeten gaan wennen aan wat hogere rentes. Dit is zeker niet erg, als de Amerikaanse economie dan maar op eigen benen kan staan. Komende donderdag zal mevrouw Yellen haar opwachting maken om haar visie voor te leggen aan leden van de Amerikaanse regering. Niet alleen deze mensen zullen aan haar lippen hangen, ook de beurshandelaren. Want men probeert erachter te komen wat haar ideeën zijn voor het komend jaar. Mevrouw Yellen zal naar alle waarschijnlijkheid de functie overnemen van de heer Bernanke. Deze gaat in februari met pensioen. Maandag zullen de obligatiemarkten dicht blijven in Amerika in verband met veteranen dag. De verwachting is dat de handel dan niet erg druk zal zijn. Momenteel zien we een verschuiving van de grote beleggers uit technologiefondsen, naar defensieve fondsen. Dat kan een voorteken zijn van een pauze in de markten. De afgelopen twee weken zien we dat de Nasdaq het slechter doet, dan de Dow-Jones en de S&P 500. Ook zien we de rente oplopen. Een pauze is niet erg na dit mooie jaar, maar het is wel iets om even in gedachte te houden. Technologiefondsen zijn voor ons dus wat minder aantrekkelijk. Ook is het voor ons te vroeg om in Twitter te stappen. Wij kijken momenteel even liever naar grote namen, of houden even wat meer cash aan.

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved