Google+ OranjeVM update - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

OranjeVM update

In de afgelopen paar maanden was goed nieuws, slecht nieuws. Wat we daarmee bedoelen is dat de beurzen eigenlijk liever slecht economisch nieuws wilde hebben, omdat hierdoor de FED door zou gaan met het stimuleren van de economie door $85 miljard per maand aan rentedragende producten op te kopen. Hierdoor hield men de rente laag. Door de lage rente waren aandelen het meest voor de hand liggend om in te beleggen. Want op obligaties en deposito’s was toch geen rendement te behalen. Maar vrijdag kwam opeens een omslag in het denken. Namelijk als het goed gaat met de economie, dan is het niet erg als de rente langzaam stijgt en kan de FED hun stimuleringsmaatregelen wel rustig terug gaan draaien. Dit kunnen ze dan doen, zonder dat de beurzen in elkaar zakken. Deze verandering van denken is heel plotseling opgedoken. Als trouwe lezer weet u dat wij ook zo denken. De economie is beter af zonder hulp, als de hulp niet meer nodig is. Want anders worden de partijen verslaaft aan de hulp. Dat is natuurlijk altijd verkeerd. Het is alleen heel bijzonder dat de ommekeer in denken op een dag plaats vond. Dit houdt eigenlijk in dat er nog maar heel weinig problemen zijn, die de beurzen momenteel tegen kunnen werken. December is historisch gezien de beste maand om in te beleggen. Dus wat kan er nu nog mis gaan? Als wij de handelaren mogen geloven is er momenteel nog een reden waarom de beurzen kunnen gaan zakken en dat is de rente. We hebben in de afgelopen weken gezien dat de rente op de 10 jaar staatsobligaties langzaam oploopt. Vrijdag noteerde deze rente 2,9%. Gelukkig was dit maar even en daalde de rente daarna weer. Maar de meeste handelaren denken dat als deze rente boven de 2,9% gaat noteren in de maand december, dit de beurzen zal tegenhouden in hun stijgingen. Op 17 en 18 december komt de FED voor de laatste keer dit jaar bijeen. Ook zal dit de laatste keer zijn dat de heer Bernanke de voorzitter zal zijn. De verwachting is dat men niets zal aankondigen in de vorm van het terugdraaien van de stimuleringsmaatregelen. Dat zou de rente onder de 2,9% moeten houden. Als dat inderdaad het geval is, dan zullen we nog een paar keer recordstanden zien in de indexen. Maar mocht de rente ondanks alles toch boven de 2,9% stijgen, dan kan dit negatief uitwerken voor de beurzen. Eigenlijk is dit onze enige indicator voor de laatste maand. Wij denken dat er nog wel een paar records zullen sneuvelen!

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved