Google+ OranjeVM over beurs - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

OranjeVM over beurs

De beurzen werden woensdag verrast door de aankondiging dat we rekening moeten gaan houden met een stijging van de rente. Dit waren woorden die de beurzen al lange tijd niet gehoord hadden. Zeker niet van de heer Bernanke. Maar mevrouw Yellen gaf in haar eerste toespraak als voorzitter aan dat we toch rekening moeten gaan houden met rentestijgingen. Wel nadat de stimuleringsmaatregelen volledig zijn teruggedraaid. Het kan dus nog wel even duren voordat het zover is. Woensdag maakte mevrouw Yellen ook bekend dat de zogenaamde “tapering” met $10 miljard per maand wordt teruggedraaid naar $55 miljard per maand. De FED kan dit doen omdat het er nu echt op lijkt dat de Amerikaanse economie op eigen benen verder kan groeien. Een goede zaak natuurlijk, maar wel iets waar de beurzen weer even aan moeten wennen. Het Sinterklaas spelen lijkt voorbij te zijn. Maar de reden is prima, namelijk de kracht van de economie. Na deze schok konden de beurzen weer stijgen, tot vrijdagmiddag. Toen namen de handelaren het zekere voor het onzekere en namen afscheid van hun posities, waardoor de beurzen van een mooie plus naar een verlies gingen. De onrust op de Krim is nog steeds niet opgelost en men was bang voor acties dit weekend, waar men dan niet op in kon spelen. Wij denken dat de beurzen de komende week weer de weg naar boven zullen gaan vinden. Er komen veel macro economische cijfers naar buiten, welke ons meer gaan vertellen over de kracht van de Amerikaanse economie. Hopelijk zijn de cijfers beter dan de afgelopen periode, toen Amerika kampte met een strenge vorst. De weken daarna zullen de beurzen zich druk gaan maken over de kwartaalcijfers. Maar wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat we eerst nog nieuwe records gaan zien op de beurzen. Veel hangt echter wel af van de ontwikkelingen welke verband houden met de Krim. Mocht dat uit de hand lopen, dan zullen de beurzen snel kunnen omslaan en de weg naar beneden gaan inzetten. Het lijkt ons dan ook een goed idee om hiermee rekening te houden en niet vol belegd te zijn. Maar aan de andere kant wilt u niet de koersstijgingen mis lopen, dus een kleine verzekering inbouwen is een goed idee. Voor de komende week zijn wij dus positief. De grote kanshebbers voor de komende weken zijn vooral de banken en de technologie bedrijven. Apple lijkt zich op te maken voor verdere stijgingen, evenals Facebook. Ook Intel lijkt de weg naar boven te vinden. Wij zijn voorzichtiger met de koers van goud. Deze was fors opgelopen door de spanningen in de Krim, maar dit lijkt vooral uit te lopen op een politiek spel. Met een stijgende rente en een stijgende dollar, voorspellen wij weinig goeds voor goud. Dus mocht u nog in goud zitten, dan lijkt het ons een goed idee om afscheid te nemen en uw winsten te pakken. Wij denken dat we een mooie week tegemoet gaan. Succes!

bron: kaatvermogensbeheer

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved