Google+ Oranje Vermogensmanagement update - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Oranje Vermogensmanagement update

Een prima week.
Dat was het zeker. Afgelopen vrijdag konden we de balans van een week handelen weer opmaken en die viel goed uit. Alle beurzen konden in de plus sluiten en de Dow-Jones kon op een record stand sluiten, net zoals de S&P 500. Even de cijfers op een rijtje. De Dow-Jones sloot vrijdag op een niveau van 15.118,49. Een stijging van 0,97% ten opzichte van de vorige week. De Nasdaq steeg 1,19%. De S&P 500 sloot op een recordstand van 1.633,70. Dat was een stijging van 1,72% voor de week. Vanaf 1 januari zijn de stijgingen ook imponerend. De Nasdaq is dit jaar met 13,81% gestegen. De S&P 500 doet het tot nu toe nog iets beter met een stijging van 14,55%. De Dow-Jones is tot nu toe de winnaar met een stijging van 15,37%. Het ziet ernaar uit dat dit niet het einde van de stijgingen is.

De verwachting bij markt strategen is dat de beurzen nog wel verder kunnen stijgen. Dit alles door het gebrek van alternatieven, nu de rente zo lang al zo laag is. Waarin anders te beleggen? Onroerend goed? Zou kunnen, maar dan alleen in Amerika. Het is nog te vroeg om dit in Europa te doen. Japan is te duur en in China wordt teveel gebouwd. Grondstoffen? Met een economie die maar niet beter wil worden in Europa, neemt de vraag ook niet zienderogen toe. Als we kijken naar olie, is Amerika hard bezig om olie onafhankelijk te worden. Dat wil zeggen, men kan zelf genoeg olie produceren om aan de vraag te voldoen. Goud? Als trouwe lezer weet u dat wij al jaren negatief zijn op goud. Dat komt omdat goud gezien wordt als vluchthaven in woelige tijden. Die zijn er niet. Dus het lijkt ons heel duidelijk dat goud verder zal gaan dalen in de komende periode. Dus uiteindelijk blijft alleen aandelen over om in te beleggen. De grote storm van kwartaalcijfers is nu wel voorbij. We gaan ons dus weer concentreren op de macro economische cijfers. Die komen er genoeg deze week. De verwachtingen zijn eigenlijk niet heel hoog gespannen, dus de kans op positieve verassingen is zeker aanwezig. Toch is er een klein stemmetje in ons achterhoofd dat ons maant tot voorzichtigheid. We blijven momenteel voor ongeveer 80% belegd in aandelen. De overige 20% houden we in cash aan. Dit voor het geval dat de beurzen opeens genoeg mochten hebben van de al maanden durende stijgingen en opeens wat naar beneden gaan. Dan kunnen we toch nog wat leuks tegen uitverkoopprijsjes inslaan. Wat we nu in de afgelopen maanden gezien hebben is ongekend. Er is niet een keer meer dan drie dagen een daling achter elkaar geweest. Dit is dus echt uniek. Goed te verklaren natuurlijk, maar we zijn en blijven waakzaam voor een daling. Mochten we daadwerkelijk een daling krijgen, dan zal die wellicht tussen de 4% en 8% zijn. Mits er natuurlijk niet opeens drama is. Maar dat zien we gelukkig nog niet gebeuren. Door de overvloed aan gelden en de lage obligatie opbrengsten, blijft er veel geld de aandelenmarkten instromen. De beurs is natuurlijk niets anders dan vraag en aanbod. Momenteel is de vraag groot, dus stijgen de koersen. We lopen voorlopig lekker mee en laten onze winsten verder toenemen. Maar al onze jaren ervaring hebben ons ook geleerd om goed te luisteren naar dat zachte stemmetje in ons hoofd. We laten ons niet negatief verassen en blijven bovenop de markten zitten. Dit wordt een jaar om nu eens niet in mei aan de verkoop te gaan.

Bron www.kaatvermogensbeheer.com

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved