Google+ Oranje Vermogensbeheer update - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Oranje Vermogensbeheer update

Pauze op komst?

Het is niet te geloven, maar weer konden de beurzen in de plus sluiten, al waren het niet alle beurzen. De Dow-Jones moest bijna 17 punten terug, ten opzichte van de week ervoor. Maar de Nasdaq en de S&P 500 konden weer een plusje bijschrijven. Dat kwam vooral door een goed slot op vrijdag. Het is iets waar we vorige week ook al tegenaan liepen. Een positief slot wordt bepaald door de vrijdag. Maar goed, we zijn altijd blij met een plus.

Op dit moment wijst alles op een pauze. De beurzen lopen wel op, maar de stijgingen blijven beperkt. Ook de omzet zien we week na weer afnemen. Helemaal niet raar, na 6 weken van stijgingen. Veel professionals zien nu graag een pauze in de stijgingen. Dit zodat er weer genoeg kracht in de markten komt om deze verder omhoog te duwen. Veel negativiteit is er niet. Het enige wat ons echt dwars blijft zitten is de politiek. De Republikeinen zijn niet in de markt om het Obama en de Democraten het makkelijk te maken. De stijging die we na de “oplossing” van de “fiscal cliff” gezien hebben loopt te einde. We zullen toch iets nieuws moeten krijgen om de beurzen de volgende stap te laten nemen. Maar de verwachting is niet dat de politiek hier een snelle bijdrage voor zal leveren. Komt het goed? Natuurlijk, want iedereen wil groei hebben. Maar wordt het makkelijk? Wij denken van niet. Voor nieuw geld is het dan ook goed om dit nog even cash te laten staan. Hier en daar voorzichtig winst nemen, is een optie. Maar wij houden liever onze posities aan. De reden? Wij denken niet dat de pauze uitloopt op een correctie. Er is teveel goed nieuws om nu veel cash te hebben staan. En de pauze zal wellicht een paar weken duren, maar een echte daling, zien we zeker niet gebeuren. In de afgelopen maand zijn de belastingen verhoogd en men heeft minder salaris gekregen. De vraag is nu of dit veel weerslag heeft gehad op de economie. Wij verwachten van niet. Een kleine terugval, maar niks schrikbarends. Februari staat te boek als een van de slechtste maanden van het jaar. Dit komt omdat na de stijgingen van de maand december en januari, februari altijd als een pauze maand wordt gezien. Maar op dit moment komt er nog veel vers geld in aandelen, wat er voor zorgt dat de beurzen niet echt willen dalen. Een goed teken. Maar die pauze komt er nu toch wel echt aan. Tijd om te kijken in welke sectoren u wilt gaan beleggen en de balans op te maken van de afgelopen periode. Mochten er aandelen zijn, welke de afgelopen periode niet gestegen zijn, dan is het wellicht zaak om daar afscheid van te nemen. We zien duidelijk een aantal trends. Op de beurs zegt men altijd, “the trend is your friend”. Dus een moment van bezinning is belangrijk. Wij kijken naar de energie sector en de huizen sector. We zijn voorzichtig in de consumenten sector. Vooral door de vraag wat heeft de consument gedaan nu de belastingen zijn toegenomen. Dat wachten we liever af, dan nu vol belegd te zijn in dit soort aandelen. We blijven liever in Amerika beleggen, omdat het heel duidelijk is dat de groei vooral in dit werelddeel is. Maar kijk toch ook eens naar China. Japan heeft al een grote stijging laten zien, maar China doet het ook goed. Direct beleggen is lastig dus kijk eens naar FXI. Deze ETF belegd in de grootste bedrijven in China.

Bron www.kaatvermogensbeheer.com

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved