Google+ Oranje vermogensbeheer update - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Oranje vermogensbeheer update

Het heeft even geduurd, maar we hebben de eerste week van dalingen te pakken. Dit na zes weken van stijgingen. De dalingen waren niet groot. Maar aan het einde van de week was de Nasdaq met 0,80% gedaald. De S&P 500 moest met 1,07% terug, terwijl de Dow-Jones 1,49% moest inleveren. Niet echt schokkend. Maar van de vijf handelsdagen was er maar een dag bij met positieve cijfers. Is dit nu een breuk met de trend naar boven? Nee, dat nog niet. Maar in onze optiek, met de nadruk op NOG.

De hele week vochten de optimisten en de pessimisten het uit om de S&P 500 index boven of onder de 1.700 grens te brengen. Niet alleen psychologisch een belangrijke grens, maar ook technisch. Uiteindelijk sloot de index op 1.691,42. Hier is geen man overboord. Maar een andere belangrijke grens ligt op 1.684. Dit is een hele belangrijke technische grens. Als we daar doorheen vallen, dan is de kans groot op een daling van rond de 10%. Woensdag leek het erop dat we door deze grens heen zouden gaan. Maar precies op het moment dat we 1.684 aanraakte, draaide de beurzen weer naar boven toe. Voor de komende week is dit de grens waarom gevochten gaat worden. Wij zitten in het kamp dat denkt dat we hier doorheen gaan breken en dat dit de daling zal helpen versnellen. Er komen nog wel een aantal macro economische cijfers naar buiten, maar niet zwaarwegende. Ook zijn er een aantal FED bestuurders die achter de microfoon gaan plaats nemen. Qua kwartaalcijfers is het grote vuurwerk wel achter de rug, dus daar hoeven we ook geen richtinggevend nieuws van te verwachten. We zien dus niet veel zaken die de beurzen momenteel naar een nieuw hoogtepunt kunnen brengen. Wel zien we dat er meer geld gaat in fondsen die stijgen, als de beurzen dalen. Ook zien we dat op de optiebeurzen. Mensen zijn deze week opeens een stuk voorzichtiger geworden. Dat is meestal een teken, dat er een trendomslag aan het plaatsvinden is. De trend tot nu toe was duidelijk omhoog. Maar de twijfel heeft toegeslagen. Omdat we zo dicht bij de recordstanden staan, is er maar weinig nodig om de beleggers een pauze te laten nemen. Een voorzichtig mens, maakt rendement. Dus ons advies is heel duidelijk, neem uw winsten! Zodra we goed gedaald zijn, zien wij echter weer een goede stijging komen. Een stijging die de beurzen naar nieuwe records zal brengen. De correctie zien wij dan ook als een koopmoment. Wij zullen de komende periode dan ook gebruiken om ons verlanglijstje te maken. Technologie staat daarbij weer voorop en ook alles wat met huizen te maken heeft. Ook de automobiel industrie staat hoog op onze lijst. Maar onze definitieve lijst komt pas klaar als de beurzen gedaald zijn. Dan kunnen we zien welke fondsen te ver naar beneden zijn doorgeschoten en welke eigenlijk het te goed hebben gedaan. Kortom een tijd van bezinning en veel leeswerk. Als trouwe lezer zullen wij u natuurlijk op de hoogte houden en onze gedachtes met u delen. In tijden van dalingen, zien we vaak dat ook de grondstoffen dalen. Dus wellicht is het goed om eens te kijken naar een olieprijs die naar ons idee veel te hoog staat. Er zijn ETF’s welke stijgen als de prijs van een vat olie daalt. Dit geld natuurlijk ook voor indexen. Toch een manier om geld te verdienen in dalende markten. Kijkt u liever op de lange termijn naar uw beleggingen, wacht dan de daling rustig af. Want de stijgingen naar nieuwe records komen er weer aan.

bron www.kaatvermogensbeheer.com

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved