Google+ Oranje vermogensbeheer - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Oranje vermogensbeheer

De vorige week was een drukke week, met veel kwartaalcijfers. Ook de komende week zijn er weer veel kwartaalcijfers. Ruim 20% van de S&P 500 bedrijven zullen met cijfers gaan komen. De afgelopen week was nog drukker en dat was goed te zien aan de uitslagen. Op vrijdag zagen we de Dow-Jones met 150 punten dalen, om met een winstje van 3,22 punten hoger te sluiten. Het is goed te merken dat het vakantie is, want met lage omzetten kan men nu de markten redelijk een richting op duwen. Maar dit betekend wel dat de stijgingen op de laatste adem lopen. We blijven dus super voorzichtig. Voor de week kon de Nasdaq een winst noteren van 0,71%. De Dow-Jones steeg met 0,10%. De S&P 500 verloor 0,03% voor de week.

In de komende week dus weer veel cijferwerk van bedrijven. Maar dinsdag en woensdag komt de FED weer bij elkaar. Dit maal wordt er weinig vuurwerk verwacht. Maar velen zullen toch kijken of er ergens iets veranderd in de samenvatting. Op dit moment koopt de FED iedere maand voor $85 miljard aan schuldpapier op, om zo de rente laag te houden. Over de rente gesproken, die loopt heel langzaam wel op. Afgelopen week sloot de 10-jaars rente op 2,58%. Dat is ruim een half procent hoger dan aan het begin van het jaar. Dat lijkt niet veel, maar dat is goed voor een stijging van ruim 20%. Naast de kwartaalcijfers en de FED zijn er ook nog macro economische cijfers. De werkeloosheidscijfers zullen weer een belangrijke rol gaan spelen. Dus genoeg zaken die de markten zullen gaan beïnvloeden in de komende week. Wij zijn zoals u weet heel voorzichtig voor de korte termijn. Voor onze relaties staan we voor het grootste gedeelte in liquiditeiten. Wij hopen op een terugval van rond de 8%. Mocht die er komen, dan gebruiken we deze daling om onze posities weer op te bouwen, want wij denken dat we nog niet klaar zijn met het vestigen van records. De S&P 500 sloot vrijdag op een niveau van 1.691,65. Maar wij denken dat 1.750 zeker haalbaar is. De trekkers zullen dan de banken zijn, samen met de technologiefondsen. Individuele namen kunnen we nog niet geven, want dat is mede afhankelijk van welke fondsen harder dalen dan de beurs indexen. Het blijft dus zaak om de beurzen te volgen. Een andere sector welke onze aandacht heeft is de oliesector. Als we kijken naar de koesen op de Amerikaanse termijnmarkten, dan zien we nu al een tijdje dat de prijs van een vat ruwe olie, boven de $100 ligt. Momenteel rond de $105. Deze koers is in onze optiek veel te hoog en wordt opgeduwd door een paar grote jongens. Ook de regelgevers zijn deze mening toebedeelt. Er zijn verschillende onderzoeken gaande. Wij denken dat hoe langer de prijs boven de $100 ligt, dit negatieve gevolgen zal hebben voor de Amerikaanse economie en daarmee de koersstijgingen van dit moment. Wij zijn negatief op de prijs van olie. Als we alles in ogenschouw nemen, dan zou een prijs van rond de $80 meer voor de hand liggen. Het lijkt erop dat deze prijs als een soort luchtballon is opgeblazen. Kenmerkend voor dit soort ballonnen is dat de prijs opeens heel snel kan dalen. Laar u zich dus niet meeslepen in hogere olieprijzen. Dit kan van de ene op de andere dag omslaan. Al met al hebben we genoeg om naar te kijken in de komende week. Pas als een daling is gekomen voelen wij de noodzaak om weer aandelen te kopen. Op dit moment leven wij bij de wijsheid, “cash is king”.

bron www.kaatvermogensbeheer.com

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved