Google+ Kaat Vermogensbeheer update - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Kaat Vermogensbeheer update

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar eindelijk daalde de S&P 500 voor de week. De daling was niet spectaculair gelukkig. De index moest de afgelopen week met 0,28% terug. De Nasdaq had het moeilijker en moest 0,95% inleveren. De Dow-Jones kon zowaar een plusje noteren van 0,13%, door een sterke laatste dag van de week. Ondanks dat niet altijd de beurzen in de plus sloten dit jaar, iedere vrijdag is tot nu toe wel in de plus gesloten. Acht weken achter elkaar. Ondanks de daling van de afgelopen week voor de S&P 500 kunnen we terug kijken op een mooie eerste acht weken. Tot nu toe is de Nasdaq 4,71% gestegen. De S&P 500 kan 6,27% bijschrijven. En de Dow-Jones is tot nu toe dit jaar 6,84% gestegen. Het mooiste van dit alles is dat bijna alle aandelen hebben kunnen profiteren. Dit in tegenstelling met vorig jaar. Toen steeg alleen een select groepje van aandelen, maar moest het merendeel van de aandelen terug.

Het is niet zo dat we na deze daling de pauze welke wij verwachten achter ons hebben gelaten. We denken dat dit nog maar het begin is. De beurzen zullen wel dicht bij huis blijven, maar forse stijgingen zien we (nog) niet aankomen. Gelukkig zien we ook geen forse dalingen aankomen. Maar we denken wel dat we nog wat verder kunnen zakken. De oorzaak zal volgens ons voornamelijk vanuit Washington komen. Daar moet men gaan overleggen over bezuinigingen. De partijen zitten daar absoluut niet op een lijn. De heer Obama heeft beide partijen opgeroepen om water bij de wijn te doen, maar dat zien we nog niet echt gebeuren. Per 1 maart zouden er bezuinigingen komen ter waarde van $85 miljard als er niks gebeurd. Dit houdt de beurs nog niet echt bezig, maar dat zal de komende weken wel een rol gaan spelen. De verwachting is dat men het een en ander weer op de lange baan gaat schuiven, om zo de rust in de markten te bewaren. Deze week mag de heer Bernanke gaan uitleggen wat men wil doen ter ondersteuning van de economie. De afgelopen week kwam er twijfel of de stimuleringsmaatregelen wellicht worden aangepast. Op dit moment koopt de centrale bank voor $85 miljard aan obligaties per maand, om de rente laag te houden. Op deze manier hoopt men dat beleggers kiezen om geen obligaties te kopen, maar hun geld te beleggen in aandelen. Tot nu toe is dat perfect gegaan. Dinsdag en woensdag zal de heer Bernanke dit beleid moeten uitleggen en komt er meer duidelijkheid of men inderdaad dit wil gaan veranderen. Als men dit wil veranderen zal dat een goed teken zijn. Want dat zou betekenen dat de economie er in de ogen van de FED er zo goed voorstaat, dat stimulering niet meer nodig is. Al zal het wel op de korte termijn een korte correctie van de markten opleveren. Wij verwachten niet dat dit snel zal gaan gebeuren. Verder zal men deze week kijken naar de uitslag van de Italiaanse verkiezingen. Als dit positief is, zullen de Europese markten een steun in de rug krijgen. Dan blijft alles zoals het is en zal Italië blijven bezuinigen. Mocht het een rare uitslag worden, dan zal de onzekerheid weer in alle hevigheid losbarsten en het voorzichtige herstel van Europa de kop worden ingedrukt. Vooral als de heer Berlusconi als overwinnaar de bus uitkomt. Dit zou negatief worden uitgelegd. Genoeg dus om naar uit te kijken.

Bron www.kaatvermogensbeheer.com

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved