Google+ Beursnotitie - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Beursnotitie

BEURSNOTITIE
De verkiezingen en de kwartaal cijfers
De bewegelijkheid van de beurzen neemt toe. Daarmee nemen ook de uitslagen toe. In de afgelopen paar weken zagen we nauwelijks verandering in de beurzen. Maar in de afgelopen week kwamen de grotere uitslagen, net als de week ervoor. De beurzen moesten voor de week terug. De Dow-Jones en de Nasdaq moesten beiden met 0,4% terug voor de week. De S&P 500 moest 0,7% terug. De prijs van een vat olie steeg even boven de $50. Maar moest toch nog iets terug op vrijdag. Het slot was op $49,81. De goudprijs dook verder weg en sloot op $1.251,90. Vorige week was dat nog $1.320,20.
De markten zitten nog steeds met een paar problemen. Deutsche Bank is een groot probleem. Deze heeft een boete gekregen van $14 miljard. Dit is natuurlijk bijna niet op te brengen. Men kan het betalen, maar tast de kapitaal positie enorm aan. Men hoopte afgelopen week dat er een overeenkomst gesloten zou worden voor een bedrag van “maar” $5,5 miljard. Deze overeenkomst is er nog niet en dat zorgt toch voor onzekerheid. De Duitse banken stonden toch voor een solide sector. Daarnaast de problemen met de Amerikaanse kandidaten. Beiden zijn niet geliefd. En dat is nog zachtjes uitgedrukt. De verkiezingen zijn zeker nog geen gelopen race. De verkiezingen vinden plaats op 8 november. Tot die tijd zullen de aandelen markten voorzichtig opereren. Waar de beurzen verder reikhalzend naar uit kijken, zijn de kwartaal cijfers. Deze dinsdag komt Alcoa als eerste met de cijfers naar buiten. Niet dat er echt naar gekeken wordt. Maar op vrijdag komen er een aantal grote banken met hun cijfers naar buiten. Citigroup, JP Morgan Chase en Wells Fargo zijn dan aan de beurt. Banken zijn een graadmeter van de economie. Gaat het goed met de banken, dan gaat het over het algemeen goed met de economie. We hebben daar dus veel aandacht voor. Natuurlijk blijft ook de olieprijs van belang. De markten lopen nog steeds hand in hand met de olieprijs. We zijn even boven de $50 geweest voor een vat West Texas Intermediate. Maar konden dat niet vol houden. Wellicht dat we daar nu een beetje winstnemingen gaan zien. Dat zou wel eens een rem om de aandelen markten kunnen zijn. Tot vrijdag verwachten we weer veel bewegelijkheid. Wellicht is de weg van de minste weerstand naar beneden. Pas vanaf vrijdag kunnen we weer wat beter de richting van de aandelen markten inschatten. Technisch gezien ligt het plafond op 2.166 voor de S&P 500. Op vrijdag sloten we op 2.153,74. Maar mochten we door deze grens heen breken, dan ligt er nog een stop op 2.187. Pas als we daar doorheen kunnen breken, dan ligt de weg open voor verdere stijgingen. Aan de onderkant ligt er een steun op 2.150, met daaronder een stop op 2.120. Wij hopen stiekem dat we hiernaartoe zullen zakken. Mochten we inderdaad 2.120 aantikken en vanaf daar gaan stijgen, dan heeft de markt voldoende energie opgebouwd om door de 2.187 heen te breken en verder te stijgen. Maar nu zitten we een beetje gevangen tussen deze technische niveaus. Kortom we hebben geduld, voordat we nieuw geld aan het werk zetten. We hebben wat winsten genomen en we zorgen dat we wat cash vrij hebben. Hopelijk kunnen we dat snel aan het werk gaan zetten. Maar soms is geduld het meest belangrijke bij beleggen. In deze fase zitten we nu. Het oude gezegde geldt nog steeds op de beurzen: “geduld is een schone zaak.”

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved