Google+ Fidelity: Ga actief obligatiebeleggen - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Fidelity: Ga actief obligatiebeleggen

Alleen met een actief beheer kunnen beleggers in obligaties nog successen boeken. Door de staatsschuldencrisis moeten beleggers met lagere rendementen rekening houden, aldus de Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity.
Alleen door staatsobligaties van landen met een hoge staatsschuld te kiezen, in combinatie met goede economische vooruitzichten en lage rentestanden, zal een goed rendement zijn te behalen.
Beleggers moeten in plaats van marktgewogen benchmarks zoeken naar flexibele, strategisch beheerde alternatieven. Fidelity wijst erop dat er nu veel meer alternatieven zijn, zoals bedrijfsobligaties, high yields en schuldpapier uit opkomende landen.

Volgens Fidelity zijn er twee strategieën mogelijk:
1. ‘Best issuer’ portefeuille: Er ontstaat een concentratie en een toenemend liquiditeitsrisico onder een afnemend aantal overgewaardeerde ‘veilige havens’, zoals Duitsland. Dat komt omdat beleggers nog altijd op zoek zijn naar een obligatieportefeuille met lage volatiliteit. Ze verbreden hun horizon en kijken naar obligaties van hoge kwaliteit die worden uitgegeven door andere partijen dan de traditionele overheden. Gezocht wordt er naar de beste emittenten in de soevereine en investment grade markten. In deze portefeuille moeten zij blootstelling krijgen aan staatsobligaties met een hoge solvabiliteit, liquiditeit en sterke valuta. Daarnaast kunnen bedrijfsobligaties worden opgenomen van investment grade multinationals, die profiteren van de mondiale markt, van sterke kasstromen en een gezonde balans.

2. Strategisch mandaat: Veel marktgewogen benchmarks hebben als neveneffect dat ze beleggen in landen met een extreem hoge staatsschuld. In de benchmarks voor bedrijfsschuld wegen de financiële waarden zwaar. Door een meer strategische benadering te kiezen en de beleggingen te spreiden over alle categorieën kan een portefeuille meer consistent rendement opleveren.

bron www.fondsnieuws.nl

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved