Google+ EC oordeelt donderdag over SNS - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

EC oordeelt donderdag over SNS

De Europese Commissie zal volgende week donderdag een oordeel vellen over de nationalisatie van SNS bank. Dat bleek vandaag tijdens de hoorzitting bij de Raad van State in Den Haag. Volgens landsadvocaat Daalder is de regeling op 1 februari in Brussel aangemeld. Volgende week donderdag zal blijken of de Europese Commissie met de regeling instemt.
Nederland heeft gedurende het process intensief contact gehad met Brussel, dus het is niet aannemelijk dat de commissie de constructie zal afkeuren. Maar de kans bestaat wel de de commissie extra maatregelen eist.De advocaten van de overheid geven aan dat de financiële transacties rondom de nationalisatie nog niet zijn uitgevoerd. Dat betekent dat er nog geen garanties zijn gegeven en er nog geen geld is gestort.

Bezwaar
700 partijen hebben zich vrijdag gemeld om bezwaar te maken tegen de onteigening van hun aandelen en achtergestelde obligaties. Zij hebben miljarden verloren door de nationalisatie van SNS. Minister Dijsselbloem heeft tijdens de nationalisatie te snel en onzorgvuldig gehandeld, zo betoogt een groot aantal gedupeerden voor de Raad van State.
In zijn verdediging benadrukt landsadvocaat Daalder dat de overheid niet anders kon dan ingrijpen bij SNS. De bank stond volgens hem op het punt van omvallen en dat zou tot grote onrust in de financiële sector leiden. Beleggers kunnen niet verlangen van de Staat dat die hun risico’s afdekt.

Taxatie
De meeste bezwaren richten zich op de taxatie van de waarde van de vastgoedtak van SNS Reaal. SNS hield zelf rekening met een afwaardering van maximaal 1,9 miljard euro. Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, die een inschatting maakte in in opdracht van het ministerie van Financiën, kwam op een maximale afwaardering van 3,2 miljard euro.
De bank maakte zelf al eerder bezwaar tegen de berekeningen van Cushman & Wakefield. En dat doen de gedupeerden ook. Dit is misschien wel het meest wezenlijke element in de procedure, zegt advocaat William Schonewille. Want zijn cliënten draaien op voor een verlies “dat misschien wel helemaal niet bestaat”.

Kritiek
De directie van SNS krijgt in het verweer van de landsadvocaat forse kritiek. SNS bleek niet in staat tot een beheerste en verantwoorde bedrijfsvoering, “SNS Reaal is daarin niet geslaagd en heeft door de ernstige financiële problemen die daarvan het gevolg zijn, de stabiliteit van het financiële stelsel ernstig en onmiddellijk in gevaar gebracht.”
Opvallend is dat de grootste gedupeerde, de Stichting Beheer SNS Reaal, niet in beroep gaat tegen de beslissing van de minister. De stichting was de grootste aandeelhouder en verloor ongeveer 1,1 miljard euro.
SNS Reaal werd twee weken geleden genationaliseerd, waarbij aandeelhouders en houders van achtergestelde leningen hun geld kwijtraakten. Achtergestelde leningen zijn leningen met een hoog risico, waar een hoge rentevergoeding tegenover staat.

bron www.nos.nl

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved