Google+ Deal tussen Rabo en Orix over Robeco rond - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Deal tussen Rabo en Orix over Robeco rond

Het Japanse financiële bedrijf Orix en Rabobank hebben overeenstemming bereikt over de overname van Robeco. De Japanners nemen 90,01 procent van de aandelen van de Rotterdamse vermogensbeheerder over. Daarmee is een bedrag gemoeid van 1,935 miljard euro. De overname hangt af van de instemming van toezichthouders en zal waarschijnlijk binnen zes maanden zijn afgerond. Partijen hebben vanmorgen in een persbericht het nieuws over de overname bekend gemaakt. Roderick Munsters blijft de topman van Robeco. Onderdeel van de deal is dat er een strategische alliantie komt tussen Rabobank en Orix. Rabo behoudt het resterende belang in Robeco en zal helpen bij de uitbreiding van het platform voor Robeco.

Nieuwe ambities Orix
Orix denkt dat de financiële markten drastisch zijn veranderd en dat er een nieuwe businessmodel nodig is, waarbij het accent komt te liggen op finance en services. Het Japanse financiële bedrijf wil daarom een positie in het asset management opbouwen. In 2010 heeft het bedrijf daartoe al Mariner Investment Group uit de VS overgenomen. Volgens Orix is Robeco een ideale asset manager om haar ambities op het terrein van asset management vorm te geven, schrijft het Japanse bedrijf in het persbericht. De NV-structuur van Robeco blijft ongewijzigd. De management board zal rapporteren aan de raad van bestuur van Orix in Japan. Ook blijft het toezichthoudende orgaan van een raad van commissarissen bestaan.

Resultaten
Robeco had eind december 189 miljard euro onder beheer, een stijging van 26 procent ten opzichte van een jaar eerder. De netto-instroom was 18,4 miljard euro en de winst steeg tot 197 miljoen euro, tegen 134 miljoen euro een jaar eerder.
Rabo-topman Piet Moerland zegt in een reactie dat Rabo en Robeco elkaar de afgelopen decennia hebben versterkt en dat deze samenwerking zal blijven bestaan. Vanmorgen om 11 uur vindt er een conference call plaats voor journalisten met Munsters, CFO Bert Bruggink van Rabobank en de topman van Orix.

Bron www.fondsnieuws.nl

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved