Google+ Center Parcs en OranjeVMVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Center Parcs en OranjeVM

Vakantiehuisjes Center Parcs in de verkoop

De Pierre & Vacances-Center Parcs Groep (PVCP) gaat een deel van de vakantiebungalows in Nederland verkopen aan particulieren. Met de opbrengst worden enkele vakantieparken opgeknapt. Dat heeft de onderneming woensdag bekendgemaakt. Als eerste gaan er 554 vakantiehuisjes van het vakantiepark Center Parcs Port Zélande in Ouddorp in de verkoop. De prijzen zijn vanaf bijna 98.000 euro. De verwachte opbrengst schat PVCP op circa 99 miljoen euro. De bungalows zijn overigens in handen van een beleggingsmaatschappij. PVCP heeft met deze eigenaar een akkoord bereikt over de verkoop van de huisjes en garandeert kopers een rente van 5 procent gedurende 15 jaar. Volgens het bedrijf kan dat rendement worden gegeven vanwege „de uitstekende verhuurmogelijkheden”. De bedoeling is dat na Port Zélande op termijn ook bungalows worden verkocht van andere vakantieparken van Center Parcs die toe zijn aan een opknapbeurt. Bij elkaar gaat het om tien vakantieparken in Nederland, België en Duitsland. In Nederland staat als tweede vakantiepark dat in Zandvoort op het ‘renovatieprogramma’.

Britse Center Parcs in de verkoop

Investeerder Blackstone heeft de Britse vakantiehuisjes van Center Parcs in de etalage gezet. De ‘strategische opties’ worden onderzocht, zoals dat heet. Mocht er geen tevredenstellend bod binnenkomen, dan overweegt het bedrijf een beursgang. Dat meldt de Financial Times maandag. Blackstone is sinds 2006 eigenaar van de Britse vakantieparken. Toen legden de Amerikanen ruim £205 miljoen op tafel voor het bedrijf. Sindsdien heeft Blackstone nog miljoenen ponden gespendeerd aan investeringen in restaurants en winkels op de parken. Hoewel de parken allemaal Center Parcs heten, is Blackstone alleen eigenaar van de vakantieparken in Groot-Brittannië. De Center Parcs in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland vallen onder Center Parcs Europe, eigendom van de Franse Pierre & Vacances-groep. Mogelijke bieders op de Britse parken zijn onder meer de staatsfondsen van Abu Dhabi en Singapore, blijkt uit mediaberichten. Ook worden er biedingen verwacht van private equityfirma’s als Carlyle en CVC. Center Parcs UK zou op zo’n £2,5 miljard gewaardeerd worden.

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved