Google+ Beursnotities - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Beursnotities

 Het zag er aan het begin van de week zo goed uit. Veel overnames die in het weekend bekend werden gemaakt. Goede kwartaal cijfers en een dollar die dicht bij huis bleef. De olie daalde onder de $49, maar dat baarde niemand zorgen. Maar uiteindelijk sloten alle beurzen voor de week in de mind. De Dow-Jones bleef dicht bij huis en verloor nauwelijks iets. De S&P 500 verloor voor de week 0,7%. De Nasdaq moest voor de week het meeste terug, met een daling van 1,3%.

 

De beurzen blijven dicht bij huis. Ze willen niet fors dalen, maar ook niet stijgen. De S&P 500 heeft in de afgelopen drie maanden niet meer dan 1,4% bewogen. Het lijkt wel dat iedereen liever even de verkiezingen in Amerika af wacht. De verkiezing is op 8 november. Is er dan verder helemaal geen nieuws? Natuurlijk wel. Deze week is een drukke week met kwartaal cijfers. Ruim 130 bedrijven die deel uit maken van de S&P 500 komen met hun kwartaal cijfers naar buiten. Verder is er weer een FED bijeenkomst. Niet dat daar veel van verwacht wordt. Wellicht zal de taal wat worden aangepast, richting een rente verhoging van december. Ruim 75% van de professionals denkt dat in december de rente verhoogd zal gaan worden. Ook wij delen die mening. We zien dat de rente in Amerika langzaam aan het oplopen is. Vrijdag sloot de 10 jaar rente op 1,84%. Langzaam maar zeker komt de 2% in het zicht. Met de oplopende rente zien we ook dat de dollar langzaam maar zeker sterker wordt ten opzichte van andere valuta’s. Vrijdag sloten we op $1,0980 ten opzichte van de euro. Aan het begin van dit jaar hadden we verwacht dat de FED agressiever zou zijn met het verhogen van de renten. Toen dachten we dat we ondertussen wel richting de $1 ten opzichte van de euro zouden staan. Dat duurt dus nog wat langer, maar het lijkt erop dat dit wel in 2017 zal gaan gebeuren. De bijeenkomst van de OPEC zal op niks uitlopen. Dat was al de verwachting op vrijdag. Dat zorgde ervoor dat de olieprijzen onder de $49 doken. Wellicht kunnen we doorzakken richting de $45 of zelfs richting de $42. Maar de eventuele daling zal wel een punt zijn welke we niet snel meer terug zullen zien. Het lijkt erop dat de prijs van olie toch verder zal gaan oplopen in de komende periode. Al zal dat wellicht niet al de komende week zijn. Maar het echte nieuws komt toch duidelijk uit de politiek. Het leek er lang op dat mevrouw Clinton de nieuwe president van Amerika zou gaan worden. Maar vrijdag werd bekend gemaakt dat het onderzoek naar het verzenden van e-mails vanaf haar privé computer heropend wordt. Dit is slecht nieuws voor haar de de Democratische partij. Zeker omdat het zo kort voor de verkiezingen is. De onzekerheid die daarmee gepaard gaat, zorgt voor onrust op de aandelen markten. De FBI kan bijna nooit voor de verkiezingen uitsluitsel geven of mevrouw Clinton de regels heeft overtreden. Want hoe goed heeft de FBI in die paar dagen haar werk kunnen doen? Mocht mevrouw Clinton zich inderdaad schuldig hebben gemaakt aan het overtreden van de wet, dan zal dat de komende vier jaar als een zwaard van Damocles boven haar hoofd hangen. Een bijna zeker zijnde verkiezingsuitslag is in een klap onzeker geworden. En waar de beurzen een hekel aan hebben is onzekerheid. Wij denken dan ook dat de beurzen meer zullen reageren op de politiek in de komende 9 dagen, dan op de economische cijfers. We houden u op de hoogte!

 

Onze website is: www.kaatvermogensbeheer.com

Telefoon 736 2444

Willem-Jan Paardekooper

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved