Google+ Beursnotitie - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

Beursnotitie

Afgelopen vrijdag sloten de beurzen het derde kwartaal af met plussen op de borden. Alle drie de grote beurzen in Amerika konden vrijdag meer dan 0,8% voor de dag bijschrijven. Voor de week moesten de beurzen echter allemaal een klein stapje terug doen. Voor de maand doken de Dow-Jones en de S&P 500 in de min, maar de Nasdaq kon een plus bijschrijven. Voor het kwartaal deden alle beurzen het goed. De Dow-Jones steeg 2,1% en de S&P 500 steeg met 3,3% voor het derde kwartaal. De Nasdaq deed het nog beter, met een stijging van 9,7% voor het kwartaal.
De beurzen werden mede gestimuleerd door de verassende ontknoping van de OPCE. Men kwam met een pers bericht naar buiten, dat men de productie wil gaan verlagen van 33 miljoen vaten per dag naar 32,5 miljoen vaten per dag dat men produceert. Een kleine stap, maar dat men er over denkt is al een teken aan de wand. Of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren is natuurlijk een tweede. Details werden niet bekend gemaakt. Men hoopt tijdens de volgende vergadering in november met meer details te komen. De prijs van olie schoot omhoog en de stijgingen konden zicht ook voort zetten in op de donderdag en vrijdag. Maar er is twijfel over of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren, of dat men probeert de prijs van een vat olie omhoog te praten. De toekomst zal het leren, maar de beurzen waren er blij mee. Dat de beurzen voor de week toch in de min sloten kwam door problemen bij Deutsche Bank. Deze kreeg een boete van $14 miljard in verband met het verkopen van slechte producten tijden de hypotheek crisis. Deutsche Bank is de grootste Europese bank. Bij veel mensen schoten de herinneringen naar boven van 2008 toen Lehman Brothers zijn deuren moest sluiten en wat dat deed met de beurzen en de economie. Toen donderdag ook nog bekend werd dat mevrouw Merkel geen steun wilde verlenen aan de bank, schoten alle koersen naar beneden. Het aandeel van Deutsche Bank kwam uit op een historisch laag niveau. Maar op vrijdag kwamen er berichten dat er wellicht een overeenkomst komt voor een lager bedrag. Men verwacht nu dat de boete rond de $5,4 miljard zal gaan uitkomen. Aanzienlijk minder dan het eerste bedrag dat genoemd werd. Hierdoor kon het aandeel Deutsche Bank met 14% op een dag stijgen en trok ook de beurzen mee naar boven. Dit is een ontwikkeling die we op de voet zullen volgen, want mocht het fout gaan, dan kan dat grote gevolgen hebben voor Europa en wat minder grote gevolgen hebben voor Amerika. Maar voor beiden geld, dat het geen positieve gevolgen heeft. Het laatste kwartaal is ingegaan. Wij denken dat op de korte termijn de beurzen heel wispelturig kunnen zijn. Dus grote uitslagen. Mochten we toch zakken, dan zal de schade in onze ogen beperkt blijven tot een procent of 4. Maar voor het hele kwartaal zien we de beurzen verder oplopen in een rally welke in februari begonnen is, maar waar het einde nog lang niet in zicht is. Voor de prijs van olie verwachten we eigenlijk hetzelfde. Kortom, olie en de beurzen zullen weer hand in hand bewegen. Gaat de een omhoog, zal de ander dat ook doen en vice-versa. Bij een eventuele daling, zullen wij al onze liquiditeiten gebruiken om aandelen te kopen, want de weg omhoog ligt open. De nieuwe records zullen zeker komen. Het enige wat roet in het eten kan gooien is een onverwachte gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld meer problemen bij Deutsche Bank.

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved