Google+ De beurs volgens Kaat - Vermogensbeheer VergelijkenVermogensbeheer Vergelijken

OranjeVM Archief

De beurs volgens Kaat

Vorige week was een goede week voor de beurzen. De Nasdaq kon zowel woensdag als donderdag sluiten op een nieuwe record stand. De FED kwam naar buiten dat men geen rente verhoging zou doen en dat de kans op een rente verhoging voor december eigenlijk nul is. De beurzen konden dan ook in de plus sluiten voor de week. Al moesten de beurzen op vrijdag een stap terug doen. Voor de week sloot de Dow-Jones 0,8% hoger. De S&P 500 en de Nasdaq sloten beiden 1,2% hoger voor de week. Twitter sprong vrijdag omhoog met 22%. Het lijkt erop dat Twitter overgenomen gaat worden, al weer niemand tegen welke prijs en door wie.
Woensdag werd bekend gemaakt dat de FED dus weer niet de rente verhoogde. Wel werd duidelijk dat dit in december zal gebeuren als de economie dat toe laat. Iets wat wij al hadden voorspeld. Ook werd er door geschemerd dat men in 2017 de rente wellicht maar met 2 stappen zal verhogen. Dat betekend dat we tot eind 2017 te maken zullen krijgen met een rente van onder de 1%. Dat gaf de beurzen vleugels. Wat een domper was, waren de uitlatingen vanuit Saudi Arabië. Daar melde men dat er deze week waarschijnlijk geen overeenkomst wordt gesloten binnen de OPEC voor een lagere productie. Saudi Arabië wil dit alleen doen, als Iran dat ook doet. De kans daarop is heel klein. De OPEC komt maandag tot en met woensdag bijeen om over de prijs van olie te praten. Wij zijn bang dat er geen unaniem besluit komt, dat zal dan de prijs van olie voor een korte periode onder druk kunnen zetten. Vrijdag sloot een vat West Texas Intermediate op een prijs van $44,48. Een prijs rond de $42 lijkt ons een goed instap moment. Wellicht zien we dat deze week nog gebeuren. Mocht er opeens wel een overeenkomst komen, dan kan de olie prijs dwars door de $50 heen schieten en dan is de eerste stop pas rond de $55. Een ander evenement waar heel Amerika naar uit kijkt is het debat tussen mevrouw Clinton en de heer Trump. Maandag avond zullen deze twee president kandidaten voor het eerst met elkaar in debat gaan. De aandelen markten gingen ervan uit dat mevrouw Clinton zou gaan winnen. Maar in de afgelopen twee weken heeft de heer Trump het gat gedicht volgens de laatste peilingen. Mocht mevrouw Clinton minder sterk uit het debat komen, dan zullen de beurzen zich moeten aanpassen. Lees een (kleine) daling. Buiten deze twee gebeurtenissen komen er ook nog een groot aantal macro economische cijfers in Amerika naar buiten. Deze zullen niet negatief zijn en we zijn dicht bij de volgende kwartaal cijfers. Iets waar we ook positief op zijn. Kortom wij denken dat de OPEC het niet met elkaar eens zal worden en we houden rekening met een negatieve verassing van het debat. Dus aan het begin van de week dalende aandelen koersen. Maar mochten we inderdaad dalen, dan zien we dat als een perfect instap moment. Want de stijgingen van de beurzen zien we nog wel een aantal jaren doorgaan. Want waar anders kan men  nog in beleggen wat een rendement geeft. Niet in de obligatie markten. Stijgende winsten van bedrijven gekoppeld met lage rentes zijn positief voor de beurzen. Maar we houden rekening met een kortstondige daling in de komende week. Houd uw kooplijstje binnen handbereik, dat is in ieder geval iets wat wij doen.

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

  Bedrijfsnaam:*
  Aanhef:*
  Naam: *
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht:

  Doe de gratis vermogensscan:

   Naam*
   Aanhef* DhrMevr
   Telefoon*
   E-mailadres*
   1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
   2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
   3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
   4. In welk profiel herkent u zich het meest?
   5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
   6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
   Opmerkingen

   Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

    Bedrijfsnaam:
    Aanhef:*
    Naam:*
    E-Mail:*
    Telefoonnummer:*
    Adres:*
    Postcode:*
    Plaats:*
    Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
    Op welke manier wenst u contact?
    Beschrijving van de opdracht:

    - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
    - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
    - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
    - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


    © Copyright All rights Reserved